window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-120365961-2');

GZ Psychologen onmisbaar in Ouderenzorg

GZ Psychologen onmisbaar in Ouderenzorg

Mentaal welbevinden op weg naar > 25% van de zorgvraag

De functie, rol en taken van de GZ-Psycholoog zijn sinds jaar en dag verankerd in de GZ Zorg. In interactie met de psychiater en GZ-psycholoog in combinatie met een sterk team van GZ-verpleegkundigen en verpleegkundige specialisten leveren zijn elke dag topzorgprestaties.

In de Ouderenzorg zien we een toenemende vraag naar een zorgaanbod rond Mentaal welbevinden waarbij kwetsbare ouderen voorzien worden van de juiste zorgmix. De samenwerking tussen de GZ-Psycholoog en de Specialist Ouderengeneeskunde wordt steeds relevanter (en strategischer) waarbij er een interessante zorgdriehoek van zorgprofessionals lijkt te ontstaan: huisarts – specialist ouderengeneeskunde – gz-psycholoog waarbinnen ‘integrative medicine’ tot bloei komt!

Het belang van opleiden van GZ-Psychologen, in engere zin het creëren van opleidingsplaatsen voor PIOG’s, in de ouderenzorg is jarenlang onderkend en vanuit een subsidie-gedreven aanpak ter hand genomen. Geen subsidie dan geen opleidingsplaats.

We gaan proberen om hier een nieuwe impuls aan te geven met gop2025.nl . Het tekort van 400-600 in 2025 is een slecht-nieuws scenario waar we van weg willen blijven. Doe je mee met deze multidisciplinaire opleidings -en onderwijsvernieuwing.

Wil jij meer informatie over het GOP-concept stuur dan een bericht.

#psychologen #opleiden #regionaalopleiden


Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant