window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-120365961-2');

De start van GOP-Achterhoek

Opleidingsplaatsen GZ-psychologen

GOP Achterhoek is een recent voorbeeld van een gestart GOP-initiatief. Een GOP-traject kenmerkt zich als een bouwproject waarbij een 35-tal ontwerpcriteria het fundament van de GOP vormen. De ontwikkelingen van de GOP-AH (GOP Achterhoek) en de GOP-AZ (GOP Apeldoorn-Zutphen) zijn op deze website via berichten te volgen met tal van praktijkvoorbeelden over waarom, wat en hoe van deze ontwerpcriteria in de werk- en beroepspraktijk GZ Psychologie.

Het ontstaan van de opleiding tot GZ-psycholoog in de regio Achterhoek

In 2018 ontdekte een zestal zorgorganisaties dat het aantal aanwezige opleidingsplaatsen in de Achterhoek tot nul was gedaald, zonder dat men dit van elkaar wist. Op hetzelfde moment constateerden de betrokken zorgorganisaties dat het aantal openstaande vacatures voor GZ-psycholoog alarmerend hoog was. Het waren deze twee bevindingen die ertoe geleid hebben dat de instellingsoriëntatie plaats heeft gemaakt voor regionaal opleiden. We vertellen in berichten op deze website hoe twee jaar pionieren in de Achterhoek resulteert in een gecombineerde opleidingsplaats (GOP-AH), met op 1 september 2020 maar liefst acht psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog.

In verschillende berichten die volgen op deze website en op onze LinkedInpagina beschrijven we de zoektocht om te komen tot bundeling van opleidingskracht in de regio.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant